Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg streeft naar een verbetering van haar communicatie. Daarom lanceert team Mobiliteit een digitale nieuwsbrief met nieuwtjes en informatie over mobiliteit, waaronder ook de plaatselijke wegenwerken.

'Onze ervaring leert dat mensen begrip hebben voor de hinder die wegenwerken meebrengen', klinkt het.  'Een belangrijke voorwaarde is een duidelijke communicatie. Als de burger goed op de hoogte is van de aard en het nut van de werken, de voorziene wegomleiding en de mogelijke hinder, worden de werken beter onthaald.

In de digitale nieuwsbrief geven we niet alleen informatie over wegenwerken, maar ook over bijvoorbeeld veranderingen in het straatbeeld, zoals een nieuwe fietsstraat. Op die manier wil het lokale bestuur de beslissingen en ingrepen in het wegverkeer bekend maken bij het brede publiek.

Naast de 'Nieuwsbrief Mobiliteit in Heist-op-den-Berg' blijven we de bewoners in de omgeving van wegenwerken via een bewonersbrief informeren over lokale ingrepen.

Wie interesse heeft om de nieuwsbrief te ontvangen, kan zich inschrijven via www.heist-op-den-berg.be/nieuwsbrieven. Daar kan je tegelijk inschrijven op de wekelijkse digitale nieuwsbrief met algemeen nieuws vanuit het lokale bestuur.'